Rådgiver/seniorrådgiver til seksjon for statlig regnskapsføring
Om stillingen
I DFØ vil du få en spennende rolle med rom til å påvirke din egen hverdag. Trives du med en blanding av drift- og utviklingsoppgaver og ønsker å bli en del av et fagmiljø innen regnskap i staten? Du vil få ansvar for å følge opp daglig drift knyttet til statsregnskapet. Sammen med dine kollegaer vil du jobbe med å videreutvikle og effektivisere våre prosesser og rutiner. Arbeidet krever at du jobber systematisk, evner å heve blikket og tenke helhetlig. Vårt mål er effektiv ressursbruk i staten og at offentligheten skal ha enkel og god tilgang til informasjon om ressursbruken.
Du blir en del av seksjon for statlig regnskap. Vi er en seksjon med 11 faglig sterke og engasjerte medarbeidere. Seksjonen er en av tre seksjoner i avdeling for forvaltning av økonomiregelverket, i divisjon for styring, organisering og ledelse.
Hos oss vil du få jobbe med:
- ansvar for å følge opp daglig drift knyttet til statsregnskapet, både månedsavslutning og årsavslutning
- foreslå tiltak for å effektivisere prosesser og rutiner ved å ta i bruk ny teknologi og digitale løsninger
- delta i arbeid på tvers i avdelingen knyttet til publisering og bruk av data fra statsregnskapet
- videreutvikle og digitalisere veiledningsmateriell og kompetansetilbud til statlige virksomheter
- kommunikasjon med departement og statlige virksomheter
- være kontaktledd mot Finansdepartementet og Riksrevisjonen
Arbeidsoppgavene vil bli tilpasset din kompetanse og erfaring. Oppgavene løses i samarbeid med interne og eksterne fagmiljøer.
Dine kvalifikasjoner
Vi søker deg som har:
- høyere utdanning innen regnskap/administrasjon, minimum på bachelornivå, relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet.
- erfaring fra regnskap eller revisjon
- meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk
- god IT-forståelse
- erfaring fra statlig sektor vil være en fordel, men er ikke et krav
Som person:
- er du analytisk og evner å tenke strukturert og helhetlig
- er du målrettet og utviklingsorientert
- kommuniserer og informerer du åpent og tydelig
- samarbeider du godt med andre
- formidler du fagkunnskap på en lettfattelig måte
- er du brukerorientert
Vi tilbyr deg
Hos oss får du varierte og utviklende arbeidsoppgaver i et godt arbeidsmiljø. Gjennom stillingen får du kontakt med relevante fagmiljøer i og utenfor DFØ. Du får også mulighet til å følge med på utviklingen i de nordiske landene på området.
I tillegg får du med DFØ som arbeidsgiver:
- en stabil arbeidsgiver med fleksibel arbeidstid (inkludert sommertid), gode velferdsordninger og mulighet for trening i arbeidstiden
- moderne og miljøvennlige lokaler med en sterk bærekraftprofil, spiselig takhage, løpebane og en rekke spisesteder. Les mer om teknologibygget Økern Portal her: https://okernportal.no/
- medlemskap i en av landets beste pensjonsordninger, Statens pensjonskasse (https://spk.no/Medlemskap-i-SPK/). Vi trekker 2 prosent av lønnen din som innskudd til pensjonssparing, og i tillegg betaler DFØ et innskudd. I Statens pensjonskasse tilbys du dessuten svært gode - forsikrings- og boliglånsordninger.
Les mer om godene ved å jobbe i staten på Arbeidsgiverportalen (https://arbeidsgiver.difi.no/lonn-goder-og-reise).
Stillingen lønnes som rådgiver/seniorrådgiver, med lønn fra kr 604 900 til kr 745 000, avhengig av kompetanse og erfaring. For spesielt godt kvalifiserte kandidater kan vi vurdere høyere lønn. Ved ansettelse er det 6 måneders prøvetid. Den som blir tilbudt stillingen må legge frem en utvidet politiattest.
Vi hører gjerne fra deg dersom du har spørsmål:
Peder Lund, partner i Capus, tlf. 977 35 088
Kristine Sandstå, partner i Capus, tlf. 977 29 641
Marte Wæge Myklebust, seksjonssjef i DFØ, tlf. 900 77 279
Mangfold i DFØ
I DFØ tror vi at mangfold gir oss bredere perspektiver, og at medarbeidere med ulik livserfaring og bakgrunn gjør oss i stand til å skape enda bedre løsninger i samfunnsoppdraget vårt. Derfor oppfordrer vi alle til å søke jobb hos oss.
Dersom du har en funksjonsnedsettelse, innvandrerbakgrunn eller hull i CV-en, så kan du bli positivt særbehandlet dersom du krysser av for dette når du søker på stillingen. Vi inviterer alltid minst én kvalifisert søker fra hver av disse gruppene til intervju. Du kan lese mer om positiv særbehandling her: http://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling (https://arbeidsgiver.dfo.no/strategisk-hr/inkluderingsarbeid/bli-bedre-pa-rekruttering/hvordan-skrive-stillingsannonser-som-inkluderer/positiv-saerbehandling-nar-man-soker-jobb-i-staten?size=n_20_n).
Praktisk informasjon om søkeprosessen
Du søker på stillingen via rekrutteringsportalen vår. Vi ber deg om å laste opp relevante vitnemål og attester. Vitnemål og/eller karakterutskrifter kan du hente fra Vitnemålportalen. Dersom du har utdanning fra utlandet, ber vi om at du legger ved godkjenning fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, les mer her: https://hkdir.no/vaare-tenester/godkjenningsordningar-for-utanlandsk-utdanning (https://hkdir.no/vaare-tenester/godkjenningsordningar-for-utanlandsk-utdanning). Vi vurderer søknaden din på bakgrunn av den informasjonen du har sendt oss når søknadsfristen har passert. Det er derfor viktig at du i søknaden din viser hvordan kompetansen din fyller de kvalifikasjonskravene som er beskrevet i annonsen.
Søkerlister
Når søknadsfristen har gått ut lager vi offentlig søkerliste. Dersom du ønsker å reservere deg fra å bli oppført på denne, må du krysse av for og begrunne dette i søknaden din. Vi tar kontakt med deg hvis vi ikke kan imøtekomme ønsket ditt om å ikke bli oppført på søkerlista.